If I could turn back time, over and over again.

Lite random bilder bara från Nerja och Frigiliana. Jag vill bara tillbaka, jag saknar allt och alla..

Resturang mellan Torrox och Frigiliana. "Jag sviker aldrig min fulle far," -Oscar. HAHAH! 


På Pinocchio. Där Ronaldo look-aliken fanns!


En la playa :)


Helt plötsligt slog the mist till :O


Alla älskar Iranzo!


Den här gatan... <4




Mentos para siempre!

I left my heart aswell.

Klockan är förfan halv 5. Vad har jag gjort idag? Inte ett skit! jag vaknade oturligt nog kl 1, alldelles för tidigt. Det är vaaaarmt ute säger mamma. Nej, det är inte varmt nånstans, det är fucking freezing! Och eftersom jag byxstrejkar så sitter jag här och fryser som en gnu i min klänning och strumbyxor... Och jag vägrar dra upp mina persienner. Där med basta. Så, jag har ägnat dagen åt att va depressed av att vara i sverige, och åt att redigera bilder. Ska fortsätta med båda, och fler bilder kommer nog snart.

"Efter regn kommer sol sägs det", sa Oscar. I mitt fall är det; 'efter sol kommer regn'.


Dejé mi corazón...

"Ain't no river wild enough."

Okeej, så här kommer några bilder från våran vandring till de lilla vattenfallet. Och som tidigare nämt så va han tvungen att gå i en flod för att komma dit, tog oss minst 2,5 timme att gå dit gåendes i vattnet. Haha men roligt va de, och asfint! I början gick vi utan skor, men insåg sen att det nog va bäst att klaffsa i vattnet med skorna endå. Och vattnet va upp till en halvmeter djupt ungefär. Fast Bella och Oscar skulle givetvis trotsa och gick hela vägen utan skor! Dom va mycket stolta när dom kom fram. Jag och mamma som fotat.







Framme!


stolta som få




Haha kallt Bella?





Josephine är i suecia igen...

Jaha, då va man i Svergie igen. Usch. Fy. Blä. Har ingen mer kommentar, jag vill tillbaka.

Har inte kunnat uppdatera för när strömmen flippade så dog datorns batteri, så har inte kunnat vara inne. Men nu är jag somsagt i sverige igen. Så jag ska ladda upp lite bilder från gångna dagar, vi vandrade bla i 5 timmar (!!) i en flod (ja I floden I vattnet) till ett vattenfall. Helt underbart vackert! Å jusste, vi åt på en resturang där en servitör va fett lik Ronaldo (du missade något camilla!). Annars har vi vell legat på stranden och i poolen, gått på stan och ätit gott. Haft helt obeskrivligt kul. Och eftersom jag vet att Madeleine läser så tusen tack igen för att vi fick komma!

Sen så skulle jag också publicera några rader från diverse medlemmar när vi satt på Albi's igår, men det kommer jag inte ihåg haha.

Nu ska jag i alla fall kila iväg till Camilla, så allt jag har att säga är; ANIMALES!
puss!

"...may it be your light, when all other light goes out."

Buenos dias, vaknade för ett tag sen, eller vaknade egentligen vid 10 men mådde inte alls bra så jag gick och la mig igen. Strömmen blev typ överbelastad här igår, därför internet dog, för grannes router gick sönder, vilket stereorna här också gjorde. Så nu är all ström avstängd här, för en läskig elektriker håller på och fixa... Men grannen som är engelsman har fixat en ny router så nu funkar i alla fall internet igen. :)
      Det är faktsikt ganska mulet här för ovanlighetens skull, rätt skönt kanske med tanke på att jag inte är helt frisk. Och nu har jag blivit snorig också till råga på allt, härligthärligt. Men nu är jag out and about, och måste kila iväg för vi ska upp till Frigiliana (bergsby ovanför) och äta lunch. Hasta luego!


Livet på en pinne!

(Skrev igår, men kunde inte skicka för internet dog;)

Idag har varit en riktigt mysig slödag. Olle och Dennis va med dom mindre barnen till Aquavelis (vattenland), så kvar hemma blev jag, mamá, bella, Madeleine, Arja och Sebbe. Vi hade låg och halvsov i/runt poolen mest hela förmiddagen, och hade diskussioner av olika djup, bland annat om Sebbes kvinnosyn hah! Vi fick också en söt historia som involverade Sebbe, då 6 år, som vid ett tillfälle sagt helt spontant; "det här är livet på en pinne."  

        Enda minus är vell att jag lyckats bli sjuk, eller ja, ont i huvet, seg och ont i halsen. MEN det stoppar inte mig inte. Några alvedon och camomille té and I'm up and about!

        Aaanyhow, vi gick till stan en sväng efter lunch, jag köpte en parfym (Paris Hilton nån blabla för 20 euro !! Dvs, typ 220 kr!) Köpte också en plånbok, rosablommig... Vilket skrämmer mig, jag menar, jag, en rosa plånbok? Vad händer :O I alla fall jag tyckte den va fin... vilket skrämmer mig!

        Vi gick hem och mellanlandade, sen kom tycon ligan hem, så det blev ett väldigt ståhej och kö till duschar innan vi gick iväg igen till en resturang i stan, La Bodega, jättegod mat. Va där första gången vi va i Nerja också. Sen gick vi till Balcón de Europa, sprang omkring där ett tag innan vi gick hem igen. Pust! Väl hemma kl 00:45, står och ska öppna grinden så säger Madeleine till barnen som kommit innan; "Har ni grillat en fällra?" Hahaha, lite fel ordning på bokstäverna bara. ;)

        Det här är livet på en pinne! Men nu är jag sjukt trött, ska försöka sova om mitt huvud slutar dunka nån gång. Besos!





Dennis (som tar bilden) och jocke saknas, annars e de alla.



23:18

Sitter här igen då, käkat nyss, blir sen middag här, oftast efter 10. But its aaaall good :) Idag käkade vi "pil-pil", hm.. don't mind the name, olles pappas recept. Räkor i olja och vitlökssås typ, och så har man bröd som man doppar, supergott! Sen blev de vattenmelon, så nu är jag mätt så det räcker och blir över.
     Va först på stan imorse, köpte nya flip-flops (till kajsas glädje?) och ett armband. Sen blev de stranden och pizza :) Kom hem badade i poolen, ritade, käkade och nu sitter jag här med något trevligt kryp som bebor sig på min skärm... hm. Slänger upp lite bilder sen ska jag gå och hälsa på ödlorna och kanske ta ett kvällsbad :) Chao!

mamá och syrran imorse


nya flip-flops!


el balcon de europa, stackars hästarna...


Så himla fin, synd att behöva gå här dag ut och dag in...


Haveeeet


upp mot byn



I'm alive at last

Tänkte ladda upp lite bilder från igår, blev en slödag på stranden och vid poolen, gick till stan sen på kvällen och käkade också. :)

full fart i poolen!


hela patrullen på stranden


Vattnet va jätteklart


Hemma


Försöker desperat få till en fräsig bild - misslyckas


nerja por la tarde <3


buenos dias!

Godmorgon, har precis käkat frukost efter att vart ute på en morgonpromenad till stranden. Mycket varmare ute idag, även fast himlen inte är blå så är det galet varmt. We like it! Så idag blir det stranden och käka Paella på Ayo's! Men ska nog först ta ett dopp i poolen. :) Besitos!

Taget från altanen imorse.


Jag och syrran vid stranden haha!


Bella :)

el mercaaaado, baby!

okeej, here's the thing, har bara min kompaktkamera me mig, så bilderna blir inte speciellt bra. Den är vell både sand och fukt skadad och jag vet inte vad. Men bilder blir det i alla fall. Så här kommer lite från idag på marknaden mm. :)

marknaden, jocke och oscar  ljushuvena i mitten. 


Syrran at the grind :)


Köp från marknaden; Real Madrid tröja som Julio "beställde", blå klänning, solfjäder (såklart),
armband, halsband, vit sjal.


Okej de va inte många bilder... men intressantare kommer när jag tar några ;) Chao så länge!


Por fin!

I'm in Spain. I'm in Nerja. I'm on Cerro Marino 10. I'm home. Now I'm finally where I belong.

Planet landade i Málaga halv 10 igårkväll. Olle kom och hämtade oss, strax efter 11 var vi i Nerja. Jag är tillbaka, jag är hemma igen, äntligen. 3 år sen men det känns som igår. Allt är detsamma. Huset är lika vackert, blommorna blommar, poolen glittrar, soptunnorna står överfulla på gatorna, hundarna skäller. Grindarna och gallrena är lysande blå, havet och horisonten gör sig sedd över alla andra vita och beiga hus. Allt är som det ska va.

På förmiddagen var vi på marknaden, som blivit flyttad  till lite längre upp. Men den va supeer, och skönt för de va inte lika mkt folk. Sen gick vi hem, badade i poolen och solade hela dan, fram tills på kvällen då vi gick och handlade lite på super sol (typ supermarket mataffär). Nu har vi precis käkat middag, och en annan familj har också anlänt. Så nu är vi tre familjer, huset fullt! :)
Kommer mer bilder och så sen, nu måste jag va social. Chao!

Huset lite halvt dolt från gatan.


Baksidan av huset och del av poolen.


Bella och Jocke utanför huvudingången.

"It's amazing how you, can speak right to my heart."

Gääääsp. Hos mamma, packat i princip allt, bara några få saker kvar att stoppa ner imorrn innan avresa. Planet går kl 15:00, sen ska vi mellanlanda i Barcelona också innan vi når Malaga. Liten tur i jämförelse med min och Bellas nedresa till Miami när vi fick vänta i NY i en sådär 4-5 timmar efter att ha suttit på planet i 8 timmar, och sedan sitta på ett till plan i
2 timmar. Det va lagom härligt, så jämfört med det så blir flygdelen en liten tupplur! Nä men jag gillar att flyga så, men bästa delen kommer när vi går ut från dörrarna på flygplatsen i Malaga... Sen väntar en liten bilresa för att slutligen komma ned till Nerja som ligger längst ned på Costa del Sol. Längtar helt galet mycket! Datorn hänger me, så om det finns någon uppkoppling så ska jag hålla lite update förhoppningsvis med bilder också. :)

Nej nu ska jag och Kajsa nog sova, hon ligger i min säng och sjunger himla vackert. Glasen sprack nog just men... Haha vi har inte gjort mycket mer än legat och lyssnat på musik. :) Får se om jag uppdaterar något imorrn innan jag sticker, om inte annars så TAKE CARE!

Ritade en snabb teckning bara... ögon och solfjäder, ett favoritmotiv. Ser mkt bättre ut egentligen.


"We were ice in the sunlight."

Om 4 dagar har 7 månader har gått. 7 månader sen jag såg dig sist.

(20 juni 2009;)
"Nu har jag insett den fulla bilden av hur mycket du påverkade mig. Hur mycket av min
existens som berodde på dig. Du var hela min värld, att föreställa mig världen utan dig
var något ofattbart, det fanns bara inte. Jag hade dig och det var allt som betydde något. 
Även om saker gick käpprätt åt skogen så kunde aldrig livet sugas ur mig, för du fanns
alltid där, och för mig var  du livet. Men jag visste inte om det. Jag föll gång på gång, men
aldrig till botten, som om du gav mig ett extra liv när mitt eget tog slut. Som om du var
min låga när allt annat ljus försvann. Som om du var min bubbla av syre i havet. Som om 
du var min vägg att luta mig emot. När du försvann så föll jag, men jag har fortfarande
inte landat."

Du lämnade mitt liv med så många avtryck. Avtryck som aldrig kommer suddas ut.

"You're the only one, who really knew me at all
So take a look at me now, 'cause there's just an empty space
And there's nothing left here to remind me, just a memory of your face
So take a look at me now, 'cause there's just an empty space
And you coming back to me is against the odds
And that's what I've got to face."

MAÑANA!

Gisses vad tiden går fort. Helt sjukt fort går det. Imorgon bär det av, España, otra vez!
Imorgon kan jag sitta på denhär poolkanten igen, gå på gatan nedanför, bada i havet.
3 år sen sist, jag tror jag aldrig riktigt lämnade endå.


"Propagacíon tus alas
una vez mas
para mí
para nosotros
por lo que podemos volar."

"...hon som försvann."

I really am. När jag ser på allt som händer nu där jag vuxit upp, så inser jag, jag är hon som
försvann
. Ingen här vet vem jag är, bara vem jag var. Jag är inte längre en del av världen som
en gång var. Jag är långt borta, även fast allt ändå är så nära mig i tid och otid, så tillhör jag
inte den världen. Jag försvann. Och jag ångrar det inte för en sekund. Jag gick min egen väg,
jag hittade en värld utanför bubblan. Och jag kommer aldrig, aldrig tillbaka.

"jag skulle utomlands
jag bytte efternamn
och jag blev en av dom som aldrig kommit hem

sen jag var 17 år
17 år i staden där jag växte upp och så
märker du hur fort det går?
och jag var 17 år ville inte va den
som blev kvar
."

     - Det är dina lines, säger kajsa.


Buenos Aires, framtidsplaner och konstateringar.

(Prepare för långt inlägg..)
Hola! Sitter hemma för ovanlighetens skull, och pratar med camilla i tel. :)
Kajsa ligger på sängen och sjunger fortfarande på para tu amor..
Kom hem vid typ 5, efter de har vi vell käkat och konstaterat lite fakta, bland annat
att vi är helt störda och att det har varit mycket fina dagar. Kajsa gjorde också en
mycket vacker teckning på hur scenariot var när vi sov 4 i en säng. Å! och kajsa
har lyckats skrämma franmer x antal ggr dom senaste 48 timmarna också. Haha!

Sen har vi diskuterat våran framtid i Argentina. För dom som inte vet så planerar
vi på att flytta till Buenos Aires efter vi gjort lumpen. Men vad vi ska göra i Buenos
Aires är ännu inte helt klart, plugga till en början i alla fall. Jag vill plugga foto/arts
eller alt. arketektur om jag hittar något potentiellt. Kajsa däremot vet inte riktigt vad
hon ska plugga. Men vi, eller jag, vet redan att om hon ens kommer så långt som
till Argentina så kmr hennes framtid ligga i händerna på nån fet rik tysk. Just face
it! Men, MEN, det är ju om hon ens kommer så långt, den närmaste framtiden för
Kajsa ligger ju på mälarsjukhuset och försöker klämma ut en unge (bristningarna
är självklart included), sedan vem fadern är är ett mysteri i sig... I varje fall, och
jag kommer end up nånstans på the county side i Argentina, med en händig latino,
en pålle, en kamera en penna och ett hus som håller på att ramla ihop, och helt
enkelt vara fattig och lycklig. Always look on the bright side of life!

Nej, livet leker, vi har de jävligt bra. Precis som de ska vaaa lalalalaaaa (rim vare
också!) Kajsa sitter och kommer på egen poesi om hur bra vi har de, samtidigt
som hon klurar på lite up-coming questions to solve. Vi är störda.


Nä nu ska vi se vidare på Meet the Spartans och konstatera mer fakta. Puss!

1. Rysk hora i köket 2. Målade tår i fönster...
  

"...porque se me quede en el alma"

Godmorgon, sitter i rotebro och käkar bragokakor med min ryska hora kajsa som nu fotar
sängen...  julios morbror sjunger för full hals i rummet bredvid till nån mexikansk music,
mycket trevligt! Haha helt underbart alså. Nu längtar jag ännu mer till Spanien, men jag
åker ju OM TVÅ DAGAR!

iiiiihhhhh, Nerja, aqui vamos de nueeevoooo! ♥

aquí vamos de nueevoooo!

Okej, är i rotebro, kajsa, salman, julio och franmer finns också på plats givetvis.
Alexis är helt försvunnen däremot... Chillar bara som vanligt haha :) Rätt trött så
ska nog sussa om ett litet tag. Hej på en stund!

Kajsa står här bredvid och ger mig hennes verision av Juanes - Para tu amor
"...para tu amor no hay despedidas
 Para tu amor yo solo tengo eternidad...."

Kajsa hittade inte bara en utan TVÅ vänner påväg till rotebro.
    

jaaackson y torkeeen

Är hemma i bålsta med kajsa, har badat och solat lite, ska snart catcha tåget till Rotebro igen. Chao!
Tú y yo para siempre!
  

Rotebro como siempreee

Ja sitter i Rotebro igen som vanligt, åkte hit efter jobbet. Julio, Alexis, Salman och
Franmer är här, och KAJSA! Min tork kom direkt hit från Arlanda! Aaaah så glad jag
blev inte träffat henne på två veckor!
      Vi va nere vid stranden och tog de lugnt först, och då va Camilla, Emelie, Refat och
Fahad me också, men sen drog dom så vi knallade hem till Julio. Så nu killarna
spelar lite fotbollspel och vi bara snackar och chillar som vanligt då :) Blir vell att jag
sover här också. :)



Haha salman och alexis trodde för några minuter att dom var.. fåglar?


TORKEN! ♥


Söta Camilla :)


waaalking, kajsa och alexis (diskutetar marijuana). julio och salman


Igelkottar..

Dagens (eller ok gårdagens eftersom klockan är över 12 nu) citat får Malin, som
när vi sitter på tåget och pratar om igelkotteungar säger; "Fan va ont de måste göra
att klämma ut taggiga ungar.."
Ja... tänkt med medlidande i alla fall...
         Nej usch nu måste jag sova, ska upp senast halv 6 imorrn och jobba... tjohoo!


Ruggigt snygg bild på mig och syrran i skrattkammarn på Grönan! Och apropå grönan,
glömde skriva att jag körde bil från bålsta in till Djurgårn i tisdags, askul! :)

Fölfoton!

Ett litet urval av bilder på fölisarna, titta och kommentera. :)


Tingelings föl, 2 dagar gammalt.


Tings föl igen


Rut och hennes 3-4 veckor gamla hingstföl


Fina Tingeling


Ruts föl igen


Ting och fölet

"...like eyes among the stars."

gääsp, kom just hem från jobbet (jobbar som telefonförsäljare...) gick riktigt bra idag,
låg på minst 150 kr/h. Så väldigt nöjd med dagens insats!

På förmiddagen hängde jag med Bella (syrran) till stallet, fotade lite när hon red, men
fotade mest dom ursöta fölen som kommit. Helt underbart söta, man vill bara ta hem
dom! Lägger upp lite bilder på dom alldeles snart, ska bara redigera dom lite.

Ja dethär är då min sysselsättning på jobbet, den fylls hela tiden på med nytt.


Josephine dagens.

en Rotebroooo,

Sitter i rotebro (som vanligt) haha, med Salman, Julio, Franmer, Fahad och Kadde.
Stack hit efter grönan som förövrigt va väldigt nice. Vi chillar och Salman satte just
Juanes & Nelly Furtado - Fotografia. Underbar låt!

Kadde visade mig just MMA klipp, typ boxning, kickboxning och brottning, typ hur
mycke som helst helt galet, typ slakt... :O Nu sitter Kadde och berättar att man inte
får kvävas, dra i håret, peta i ögonen, bitas eller slå i pungen, men annars är allt
tillåtet... Hm, jag tror jag håller mig till boxning endå haha.

Nä nu ska jag va social och prata mer mma. Tjing!

Milow - Darkness ahead and behind

(I just love the lyrics.)

Life always dumps something in your lap
You're constantly busy redrawing your map
You leave behind a fading trail
Of images and words that you hope will prevail

Life always dumps something in your way
You try to make the best of it everyday
You could give up and give in but you prefer
To keep hoping some kind of change might occur

Misery sure loves company
And nobody's ever who they seem to be
The daily horror of people at their worst
And most selfish, one day, your bubble will burst

So much time should not have passed
At least not that way and not so fast
It wasn't always easy, it wasn't always fun
But it was always worth it, regrets I have none

Life always dumps something so you should try.
To acknowledge the fact you're surrounded by
These relics of a life that no longer exists
Your name still appears on the waiting lists

Life always dumps something that makes things worse
There are no rules in this self-help universe
It's never what you were expecting to find
There's darkness ahead and there's darkness behind

nya ben tack?

Godmorgon, stack ut och sprang imorse, hade tänkt springa 3,5an, men mina knän och ben-
hinnor strejkade och gjorde fruktansvärt ont, så det blev bara 1,7... suck. Så nu har jag ont när
jag går också, underbart.
       Nä, mina boxningsskor ligger och väntar snällt på att ivrigt bli använda igen, och förhopp-
ningsvis drar vi igång snart med träningen inför Falken Cup. Längtar!

Nu ska jag duscha i alla fall, badrummet är finally ledigt. Sen blir det grönan, och förmodligen
fest hos johanna ikväll med gamla S1A:are och folk från skolan, skojskoj. Hej sålänge!


Fast det här Malin dojjor och ben och händer och ah ni förstår.

"...and he said sleep, love. Sleep until you can not sleep no more."

okeej, så, klockan är snart ett, borde egentligen sova eftersom jag tänkte kila upp i
hyffsad tid imorrn och springa innan jag ska på grönan med papá och syskonen.
Men sova får vänta lite längre. Sitter här i mitt vid datorn vars Photoshop har kapitulerat
av någon anledning... Så det blir Microsoft Office Picture Manager, tjooohooo! Suck,
ska ta tag i min icke närvarande photoshop någon vacker dag.

Men medan jag ändå är igång så kan jag vell passa på att dra lite kort om mig själv.
Jag heter Josephine och blir snart 17 år fyllda. Börjar till hösten andra året på
Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm, där jag pluggar Social Sciene.
Älskar min skola och har aldrig för en sekund ångrat mitt val, även fast det tar mid
3 h varje dag sammanlagt att pendla, då jag bor i en lite håla vid namn Bålsta, som
ligger straxt utanför Stockholm.
        Så när jag inte är i skolan eller sitter på pendeltåg (eller pluggar pluggar pluggar
utöver det), så umgås jag med mina vänner, tränar boxning, fotograferar, skriver,
ritar (eller annat estetiskt). Har även ridit i 8 år, men det blir tyvär inte så mycket av
det längre på grund av olika anledningar. 
       Ja det va vell lite basic, finns mycket mer kvar att säga men det får vänta. :)

















"let's freeze the moment cause we're going down."

Tjingeling, fixat lite på bloggen nu, amatöraktig design, men den får duga för nu.
Ska komma igång och börja skriva lite "djupare" snart haha.


Sitter i alla fall just nu och lyssnar på Milow's You don't know, som jag blev helt
kär i när jag såg honom framföra den live på Rix fm festivalen i Karlstad.

...I surrender

okejokej! Jag gav med mig och skapade en blogg trots allt. Antar att den
ska vell handla om livet i allmänhet?
Ska klura på dethär lite, så kanske det blir något i framtiden. Wish me luck!